Kardeşlik ve Hz.Peygamber’i Anma Programı

ÇANAKKALE’DE ENSAR VE MUHACİR KARDEŞİĞİ

Doğu Batı Topluluğu aktif hale gelmesinde çok kısa bir süre geçmesine rağmen çok güzel bir organizasyona daha imza attı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi “Doğu Batı Topluluğu” ile Süleyman Demirel Üniversitesi “İlim ve Kültür Kulübü” nün birlikte organize ettiği “Kardeşlik ve Hz. Peygamberi Anma” programı geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günü olmak üzere iki güne yayılarak ÇOMÜ İlahiyat fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Doğu Batı Topluluğu 4 Mayıs sabahı Isparta SDÜ ’den gelen İlim ve Kültür Kulübü’nü ilk olarak Dardanos yerleşkesinde kahvaltı ile ağırladı. Kahvaltıyı aynı masalarda yapan her iki topluluğun üyeleri kardeşlik ortamını ilk adımlarını attılar.

Kahvaltıdan sonra her iki topluluk üyeleri Üniversiteyi gezdi ve Üniversitemiz Rektörlüğüne  kısa bir ziyarette bulundu. Rektörlüğün senato salonunda toplanan üyeler Rektör yardımcısı Prof. Dr. Handan Işın Özışık Karaman ile bir araya gelerek kısa bir sohbet gerçekleştirdiler. Bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Karaman Çanakkale’nin böyle bir kardeşlik ortamı için güzel bir seçim olduğunu dile getirdi. Kültür ve İlim Kulübü’nün Prof. Dr. Karaman’a Isparta’dan getirdikleri hediyeleri sunduktan ve kendilerini Isparta’ya davet ettikten sonra toplantı sona erdi.

4 Mayıs günü saat 18:00’da İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda her iki topluluğun birlikte düzenlediği “Kardeşlik ve Hz. Peygamberi Anma Programı” gerçekleştirildi. Programa birçok öğrenci ve akademisyenin yanı sıra Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz ‘da katıldı. Program girişinde misafirlere Isparta’dan getirilen gül lokumu ikram edildi. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program Yrd. Doç. Dr. Nimetullah Akın’ın yönetiminde ”İlim ve Kültür Kulübü” ile Doğu Batı Topluluğu’ndan ikişer öğrencinin paneli, sinevizyon izletisi, yapılan çekiliş sonucunda çıkan numaralara hediye dağıtımı ve toplulukların karşılıklı hediyeleşmesi  ile program sona erdi.

Program akşamı Doğu Batı Topluluğu üyeleri Isparta’dan gelen kulüp arkadaşlarını kendi evlerinde misafir ederek adeta saadet devri Ensar ve Muhacir kardeşliğini günümüze taşıyarak kardeşliğin en güzel örneklerini sergilediler. 5 Mayıs sabahı yine kahvaltıda buluşan topluluk üyeleri sonrasında birlikte atalarını ziyaret ettiler. Şehitlik ziyaretini birlikte yapılan dualarla tamamladıktan sonra akşam yemeği de birlikte yendi.

Süleyman Demirel Üniversitesi ile Şehitlik Ziyaretimiz