İslam Dünyası ve Türkiye Gündemi

İslam Dünyası ve Türkiye’nin Gündemi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Doğu Batı Topluluğu organizesinde Ahmet TAŞGETİREN’in sunumuyla İslam Dünyası ve Türkiye’nin Gündemi adlı konferansımız gerçekleşti.

İslam, Müslümanlar arasında kardeşliği inşa eden bir dindir. İslam, Müslümanlar arasında bölünüp  parçalanmayı asla kabul etmeyen bir dindir. Peygamber, birbirini yeni tanıyan iki topluluk arasında tarihte eşine rastlanmaz bir “kardeşleşme”yi gerçekleştiren önderdir.

Ahmet TAŞGETİREN

Onsekiz Mart Üniversitesi Doğu Batı Topluluğu yine güzel bir organizeye imza attı. Yazar Ahmet TAŞGETİREN’i ağırlayan topluluğumuz İslam Dünyası ve Türkiye’nin Gündemi adlı bir konferansa da ev sahipliği yaptı. Programı ilgiyle takip edip salonu dolduran bütün öğrencilere teşekkür ederiz.

Ahmet TAŞGETİREN Kimdir?

Ahmet Taşgetiren, 1948 senesinde Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi.

Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi’nden 1965 senesinde mezun olan Taşgetiren, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden ise 1970’te mezun oldu.

Makaleleri Yeniden Milli Mücadele, Pınar, Türk Edebiyatı dergilerinde yayınlandı.

Ardından Bayrak, Tercüman ve Zaman gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

10 sene boyunca baş yazarlık yaptığı Yeni Şafak gazetesi bir yazısını yayınlamadığı için istifa etti.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından Demokratik açılım ve çözüm süreci kapsamında oluşturulan Akil İnsanlar Heyetinde 04 Nisan 2013 – 19 Haziran 2013 tarihileri arasında İç Anadolu bölgesi başkanlığını yapmıştır.

Şuan Star gaztesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

KİTAPLARI

Sonsuz Biat